Onderhoud

Onderhoud

Door minimaal eens in de twee jaar te kiezen voor de BOVAG Onderhoudsbeurt, blijft uw caravan-camper in goede conditie. Tijdens deze beurt controleren onze speciaal opgeleide keurmeesters uw kampeermiddel. Ze bekijken onder andere het chassis, de opbouw, gas/elektra en vocht. In tussenliggende jaren kan je de BOVAG Onderstelbeurt laten uitvoeren, vergelijkbaar met een ‘kleine beurt’ voor de auto. Hieronder kunt u zien wat er wordt gecontroleerd wordt tijdens een Bovag Onderhoudsbeurt.

Onze Bovag Onderhouds beurt incl. vochtmeting en remmentest rapport kost € 235,- incl. btw

De Greeff Caravan-Recreatie zet een stapje extra!

Wij berekenen geen meerpijs voor het balanceren van de wielen

Wij berekenen geen meerprijs voor het nakijken van het cassetetoilet

Wij berekenen geen meerpijs voor het controleren van het watersysteem

 

Maak tijdig een afspraak want vol=vol


Vochtmeting

Vocht is onbetwist de grootse vijand van de caravan. Als vocht kan indringen in de vloer, de wanden of het dak van de caravan kan dit tot verrotting van houten delen leiden.

Een flinke schade kan het gevolg zijn. Om dit te voorkomen kun je het beste regelmatig een vochtmeting laten uitvoeren.

Caravanfabrikanten nemen op dit punt ook geen risico. Ter behoud van de waterdichtheidsgarantie eisen zij van de koper dat deze zijn caravan jaarlijks door de dealer op vochtinwerking laat controleren.

Een andere vorm van preventieve controle op vochtinwerking is de globale vochtcontrole die in het kader van de BOVAG of FOCWA onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd. Indien er aanwijzingen zijn van mogelijke vochtinwerking, dan kan in overleg met de klant de uitgebreide vochtmeting worden uitgevoerd. Een andere, zeer dringende aanleiding voor een vochtcontrole zijn vochtkringen, loslatende wandbedekking, een muffe lucht of schimmelvorming.

Wat echter niet uit het oog mag worden verloren is de zorgplicht die je als eigenaar hebt. Vrijwel elke caravanverzekering heeft een uitsluiting van aansprakelijkheid in de poliswaarden indien het verzekerde object niet goed is onderhouden. Het is dan ook maar zeer de vraag of een vochtschade aan een caravan die jaren geen onderhoud heeft gehad zal worden vergoed. Vooral bij langzaam inwerkend vocht kan de schade al groot zijn voordat je er zelf iets van merkt.

Het is daarom verstandig om de caravan goed te laten onderhouden.